Громадські слухання

Дата: 10.02.2021 14:57
Кількість переглядів: 1079

09.02.2021 року відбулися громадські слухання  з питань доцільності впровадження проекту «Реконструкція Казанківського групового водопроводу з метою забезпечення населених пунктів Єланецького району Миколаївської області централізованим водопостачанням».

Громадські слухання проходили в ЦКД «Зоря», на яких були присутні селищний голова Любов Баденко, голова райдержадміністрації Наталія Гайчева, перший заступник селищного голови Олександр Селютін, а також жителі громади.

Доповідачем по даному питанню був Олександр Селютін, який проінформував про шляхи реалізації проекту, який передбачає фінансові вкладення в сумі 145 млн. грн. Це будуть кошти державної субвенції, співфінансування громади із місцевого бюджету в сумі 1 млн. грн. Будівництво групового водопроводу передбачає питне водозабезпечення  з Софіївського водосховища шести населених пунктів: с.Возсіятське, с.Ковалівка, с.Дружелюбівка, с.Малоукраїнка, с.Велідарівка, смт Єланець.

Учасниками зібрання порушувалися питання вартості 1м3 води, замулення водосховища, альтернатива цьому проекту.

До обговорень долучилися селищний голова Любов Баденко та голова райдержадміністрації Наталія Гайчева, які в свою чергу надали інформацію, яка була обговорена комісією з вирішення питань водозабезпечення Єланецької громади  на обласному рівні.

На сьогоднішній день, представниками водних ресурсів надано інформацію, що собівартість води до насосної станції смт Єланець складає 20 грн за 1 м3. Замулення Софіївського водосховища є на рівні 16% за 20 років. Альтернатива проекту водозабезпечення з Софіївського водосховища (водозабір з річки Інгул) є проект  водогону з річки Південний Буг, який передбачає вартість будівництва 537 млн. грн, а це майже в чотири рази дорожче ніж проект, який обговорюється. Кошти на такий проект навряд чи Єланецька громада зможе отримати. Термін повного введення в експлуатацію водогону передбачає чотири роки.

Представники громадських слухань одноголосно підтримали проект «Реконструкція Казанківського групового водопроводу з метою забезпечення населених пунктів Єланецького району Миколаївської області централізованим водопостачанням», так як в нинішніх умовах дебету  води в Новоявленській свердловині, яка є основним джерелом водопостачання всієї Єланецької громади, на довготривалий час не вистачить.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь