Громадські слухання

Дата: 10.02.2021 14:57
Кількість переглядів: 1090

09.02.2021 року відбулися громадські слухання  з питань доцільності впровадження проекту «Реконструкція Казанківського групового водопроводу з метою забезпечення населених пунктів Єланецького району Миколаївської області централізованим водопостачанням».

Громадські слухання проходили в ЦКД «Зоря», на яких були присутні селищний голова Любов Баденко, голова райдержадміністрації Наталія Гайчева, перший заступник селищного голови Олександр Селютін, а також жителі громади.

Доповідачем по даному питанню був Олександр Селютін, який проінформував про шляхи реалізації проекту, який передбачає фінансові вкладення в сумі 145 млн. грн. Це будуть кошти державної субвенції, співфінансування громади із місцевого бюджету в сумі 1 млн. грн. Будівництво групового водопроводу передбачає питне водозабезпечення  з Софіївського водосховища шести населених пунктів: с.Возсіятське, с.Ковалівка, с.Дружелюбівка, с.Малоукраїнка, с.Велідарівка, смт Єланець.

Учасниками зібрання порушувалися питання вартості 1м3 води, замулення водосховища, альтернатива цьому проекту.

До обговорень долучилися селищний голова Любов Баденко та голова райдержадміністрації Наталія Гайчева, які в свою чергу надали інформацію, яка була обговорена комісією з вирішення питань водозабезпечення Єланецької громади  на обласному рівні.

На сьогоднішній день, представниками водних ресурсів надано інформацію, що собівартість води до насосної станції смт Єланець складає 20 грн за 1 м3. Замулення Софіївського водосховища є на рівні 16% за 20 років. Альтернатива проекту водозабезпечення з Софіївського водосховища (водозабір з річки Інгул) є проект  водогону з річки Південний Буг, який передбачає вартість будівництва 537 млн. грн, а це майже в чотири рази дорожче ніж проект, який обговорюється. Кошти на такий проект навряд чи Єланецька громада зможе отримати. Термін повного введення в експлуатацію водогону передбачає чотири роки.

Представники громадських слухань одноголосно підтримали проект «Реконструкція Казанківського групового водопроводу з метою забезпечення населених пунктів Єланецького району Миколаївської області централізованим водопостачанням», так як в нинішніх умовах дебету  води в Новоявленській свердловині, яка є основним джерелом водопостачання всієї Єланецької громади, на довготривалий час не вистачить.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь