Чи надовго вистачить довіри вирішуватиме громада!

Дата: 02.02.2021 16:57
Кількість переглядів: 420

Окремі депутати селищної ради звинувачують мене, що часто проводяться позачергові сесії Єланецької селищної ради. Доводжу до відома громади, що одну із двох позачергових сесій селищної ради ініціювали депутати селищної ради, члени фракцій «Опозиційна платформа – За життя» та «Наш край». Звернення щодо забезпечення газопостачанням об’єктів соціальної сфери Єланеччини надійшло до селищної ради 12 січня 2021 року об 11.00 год., його підписали 11 депутатів. За короткий термін була підготовлена сесія селищної ради: видано розпорядження про скликання сесії, сформовано порядок денний, підготовлено проєкти рішень, проведено засідання постійних комісій і, 14 січня 2021 року сесія відбулася. Особисто я і працівники селищної ради зробили все, щоб ініційовані депутатами питання були розглянуті серед інших також важливих і нагальних питань. Депутати мали можливість отримати об’єктивну інформацію про проблеми, які виникли з газопостачанням об’єктів соціальної сфери через неузгодженість у чинному законодавстві питання щодо правонаступництва відділів райдержадміністрацій та новоутворених структур у селищній раді під час проведення тендерних закупівель, про що детально проінформував перший заступник голови Єланецької селищної ради з питань діяльності виконавчих органів Селютін О. М.

Шановна Тетяно Василівно!

Але Ви перетворили і цю сесію (14 січня 2021 року), яку самі ініціювали, як і дві попередніх, у яких Ви брали участь, на хаос, не дали можливості провести засідання в робочій конструктивній обстановці. В порушення Регламенту, з місця надавали безліч доручень, пропонували внесення змін до порядку денного, який був затверджений на засіданнях постійних комісій. Мою пропозицію щодо подачі у письмовому вигляді Ваших доповнень до порядку денного, щоб вивчити Ваші пропозиції і винести на чергову сесію, Ви проігнорували. Ваші пропозиції я у письмовому вигляді так і не отримала.

До речі, Ви, Тетяно Василівно, на цій сесії пропонували затвердити сфальсифіковане Вами, в неіснуючій редакції рішення сесії від 25 грудня 2020 року № 8 «Про створення відділу освіти та спорту Єланецької селищної ради та затвердити Положення».

У кінці кінців дійшло до того, що Ви висмикнули із розетки програвач, щоб не грав Державний Гімн України. А потім, коли Гімн все-таки заграв, Ви ніяк не могли заспокоїтися.

Тетяно Василівно, Ви маєте чималий досвід роботи в органах місцевого самоврядування, хотілося б у Вас чомусь повчитися, але, на жаль, нічому, особливо, якщо мова йде про депутатську етику.

Я завжди з глибокою відповідальністю сприймала довіру своїх виборців.

За моєї влади у Єланецькій селищній раді не було зруйновано жодного соціального об’єкта, не закрито жодного дитячого садка. І, до речі, у дитячих садках до цього року, завжди був нормальний температурний режим. Сьогодні ж існують об’єктивні причини відсутності належного температурного режиму в закладах соціальної сфери, одну із цих причин я назвала на початку, це: неузгодженість у чинному законодавстві питання щодо правонаступництва відділів райдержадміністрацій та новоутворених у селищній раді під час проведення тендерних закупівель газу, продуктів харчування; друга причина – передача об’єктів соціальної сфери в період опалювального сезону. Але, так склалися обставини, що саме після 24 грудня 2020 року розпочався процес передачі майна у комунальну власність Єланецької селищної ради, 29 грудня 2020 року розпочалася реорганізація відділів райдержадміністрації. Це ті причини, на які ніхто вплинути не міг. У даному випадку треба не шукати «винних», а навпаки, разом вирішувати ці проблеми (якщо є бажання).

У мене складається таке враження, що Ви і окремі депутати навмисне створюють перепони для повноцінної роботи Єланецької селищної ради. Саме зараз відбувається інвентаризація земель всієї громади. Нас відволікають від виконання цього завдання. За останні два тижні до селищної ради надійшло 8 звернень від Вас та Вашої команди.

Мені дуже не хотілося виносити сміття з будинку на сторінки газети, я сподівалася на досягнення взаєморозуміння, але, на превеликий жаль, цього не сталося.

До речі, після великих заморозків великої шкоди об’єктам соціальної сфери не нанесено:

  • у Ясногородській ЗОШ І–ІІІ ступенів заварили тріщину на одній батареї;
  • у Малодворянській ЗОШ І–ІІ ступенів було вирізано шматок батареї, що блокував сквозний прохід води в системі.

Кошти, на усунення цих дрібних проблем в закладах освіти з опаленням не виділялося.

Інша справа – будівля бібліотеки для дорослих, яка ще в 1969році була введена в експлуатацію. Так, система опалення вийшла з ладу. Але проблеми системи опалення цієї будівлі тягнуться з далекого 2008 року(неодноразово промивали систему), у 2017 році сектором культури райдержадміністрації було подано клопотання до районної ради щодо капітального ремонту системи опалення бібліотеки на суму 189, 738 тис. грн. Але кошти не були виділені.

Для підключення музичної школи до опалення ведеться тендерна процедура, в якій чітко прописані терміни і порушити їх також не можна.

Всі проблеми, пов’язані із газопостачанням об’єктів соціальної на сфері на контролі і будуть вирішені.

На завершення хочу сказати, що у Єланецькій громаді дійсно є багато різних проблем, але тільки разом ми можемо їх вирішити.

Я запрошую Вас, Тетяно Василівно, депутатів усіх рівнів до конструктивної співпраці.

 

Єланецький селищний голова

Любов БАДЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь