7 травня – День пам’яті та примирення, 9 травня – 74-а річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 13.05.2019 16:54
Кількість переглядів: 381

9 травня Україна разом з мільйонами людей у світі відзначає День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував свого життя для перемоги.

Щороку   ми повертаємося до незабутньої весни 45-го, згадуємо тих, хто у жорстокій битві виборов нашу перемогу. 

Друга Світова війна забрала мільйони життів, знищила міста та села, сіяла страх та паніку… Але завдяки незламному духу наших дідів та прадідів окупантів вдалося вигнати з рідної землі. 9 травня 1945 року стало святом Великої Перемоги. І ось вже 74 роки минуло з цього моменту та пам'ять про них непідвладна часу, як непідвладна часу любов до Батьківщини.

07 травня в селищі Єланець відбулася свічкова хода до Дня пам`яті та примирення. Колона у складі очільників району, представників трудових колективів організацій, установ району, учнівської молоді, громадськості з лампадками в руках пройшла свічковою ходою центральною площею селища до меморіального комплексу загиблим воїнам у роки Другої світової війни в Парку Слави.

Далі відбувся молодіжний мітинг «Ти пам’ятаєш, земле, 45-ий ?...», який підготували учнівський  та педагогічний колективи опорного навчального закладу «Єланецька ЗОШ І-ІІІ ступенів» (керівники: заступник директора з виховної роботи  Сулім С.В., педагог-організатор Волченко Н.В.).

Панахиду за невинно загиблими в роки війни відслужив настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Миколай.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять   полеглих в роки Другої світової війни та ветеранів, які пішли з життя у післявоєнні роки.

09 травня відбулися районні заходи до 74-ї  річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Розпочалися заходи з урочистої ходи до меморіального комплексу в Парку Слави за участю ветеранів, керівників району, представників трудових колективів, підприємств, організацій і установ району, громадських організацій, учнівської молоді та громадськості, де відбувся урочистий мітинг.

Офіційно відкриваючи мітинг, до громади та ветеранів, звернулася Єланецький селищний голова Любов Баденко, яка привітала з Днем Великої Перемоги, побажала ветеранам міцного здоров’я, добра, активного довголіття, родинного затишку та благополуччя. До привітань долучився голова районної ради Василь Богданцев.

В знак пошани до загиблих героїв у Другій світовій війні присутні поклали квіти до меморіального комплексу та вшанували хвилиною мовчання.

Після мітингу усіх присутніх запросили до ЦКД «Зоря»  переглянути святковий концерт «Перемога – одна на всіх». 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь