Актуальні питання реформування місцевого самоврядування на Єланеччині

Дата: 30.05.2018 15:26
Кількість переглядів: 373

Фото без опису        

         30.05.2018 р. у приміщенні Єланецької селищної ради відбулося засідання «круглого столу» по питанню фінансової спроможності територіальних громад в районі ініційоване селищним головою Л.В. Баденко. У обговоренні питань децентралізації та реформування місцевого самоврядування взяли участь селищний та сільські голови, головні бухгалтера рад, голова районної ради, депутати районної ради, начальник фінансового управління, представники асоціації міст, селищ, сіл України.

         Начальник фінансового управління Сікорінська А.В. провівши аналіз надходжень та видатків селищної та сільських ради констатувала, що фінансово спроможною буде лише одна громада, яка обєднає увесь наш район. Цей факт доводила представник Асоціації Юлія Адамівна Забродкіна, таку ж думку має і селищний голова Любов Баденко – у спроможних територіальних громадах органи місцевого самоврядування мають забезпечити надання всіх необхідних громадянам публічних послуг, а тому при об’єднанні слід пам’ятати про фінансову, кадрову та інфраструктурну спроможності.

         Крім того, гарячі дискусії викликали питання утримання та збереження тої інфраструктури, яка є в районі на даний час, порядок передачі повноважень ОТГ, земельні питання та кадрові питання.

         По закінченні засідання Любов Василівна призвала сільських голів обдумати та зважити озвучені фахівцями цифри та прийняти правильне рішення щодо питання об’єднання, так як від цього рішення залежить доля кожного жителя нашого району.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь