На краю «вістря леза» стоїть сьогодні питання існування Єланецького району

Дата: 22.05.2018 15:08
Кількість переглядів: 393

  Фото без опису   

          Ми, єланечани, завжди відрізнялися від інших районів області своєю єдністю, взаєморозумінням і взаємопідтримкою, своїм патріотизмом і щирістю єланецької душі. Про це завжди говорили гості нашого краю, бо розуміли, що ми та сім’я, родина, на яку можна покластися, де можна зігрітися душею. Ми ніколи не сподівалися на когось, завжди намагалися зберегти своє обличчя, свою гідність. Ми розуміли, і особливо зараз повинні сказати – сила наша в єдності! Можливо, це банально, але ми – одна родина, ми знаємо один одного від Федоромихайлівки до с. Півнів, с. Григорівки, с Науки та інших сіл. Це життя і, Спілкуючись щоденно, ми знаємо проблеми не тільки району, а й окремих сімей, людей, ветеранів, діток, і за необхідності приходимо їм на допомогу.

         Останнім часом на устах кожного жителя району, як говориться на «вістрі леза» - питання створення об’єднаної територіальної громади. Я переконана, що кожен хоче кращого нашій маленькій батьківщині, ніхто не бажає розладу і занепаду рідних місць, кожен хоче кращого майбутнього для своїх дітей, і кожен розуміє, що проживши більшу частину життя на Єланеччині, йти більше нікуди, ніхто ніде нас не чекає. Тому , я вкотре пропоную вам, шановні земляки, подумати, зважити, розібратись і зберегти нашу родину єдиною територіальною громадою, бо тільки так ми можемо вижити і підтримати один одного.

         Звернутися до вас велить мені моя совість і мій обов’язок єланчанки. І ні в якому разі не «портфель», бо якщо і буде об’єднання територіальної громади, то наступний крок – вибори очільника. І зовсім не факт, що це буду я. Та хочу бути чесною сьогодні, бо пусті обіцянки, непідтверджені і брехливі надії я ніколи не застосовувала в своїй роботі. Правду кажучи, я дуже багато відвідала новостворених ОТГ, багато радилася з їхніми керівниками, вивчала досвід, думки і досягнення нових громад, тому хочу застерегти, що для всіх нас це дуже не простий і відповідальний крок. І не вірте, що буде легко і гладко, хоч так стверджують ті, хто лукавить та підло бреше, знову обдурюючи своїх земляків. І як би солодко не співали, ті хто говорить: ми виживемо, поділивши район на 2,3,4 громади,  я впевнена – це неможливо, і користі, і добробуту громаді не принесе.

        Оце і є моє питання для дискусії, пропозицій, порад і обговорення. Знаю, що в цю хвилину скептики, а ще гірше – лукаві, розуміють, що дрібнити район не можна, але для них це не принципово, і знову скажуть, що все це для Єланця і Єланець знову на себе тягне ковдру.

        Скажу відверто, як людина небайдужа, чесна перед вами і дітьми, не раз прорахувавши і обміркувавши, - у Єланці ця ковдра є, хоч не дуже міцна. Але мені, як і багатьом нашим єланчанам, хочеться поділитись і вкрити цією ковдрою весь наш район, щоб і в найвіддаленішому маленькому селі відчули тепло і турботу однієї цілої Єланецької об’єднаної територіальної громади.

        Шановні земляки! Пам’ятайте, що сьогодні ви обираєте своє майбутнє, майбутнє дітей та онуків. Задумайтеся над тим, що сила наша в єдності: «Один район – одна громада!»

 

                                                                                                                                             Л.Баденко, Єланецький селищний голова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь