73- річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 10.05.2018 14:59
Кількість переглядів: 333

         9 травня, з нагоди відзначення 73-річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, відбулося урочисте покладання квітів до Меморіалу загиблим воїнам. Вшанувати усіх тих, хто ціною власного життя захищав мир та спокій на власній землі, зібралися жителі селища, керівники району, працівники організацій, установ,та учнівська молодь. Почесне місце займали ветерани – учасники Другої Світової війни.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

         Уже за доброю традицією, учнівська молодь прийшла вшанувати полеглих у тій страшній війни не тільки з квітами. В руках у них – портрети їхніх дідів та прадідів, які віддали своє життя, аби врятувати та зберегти майбутнє прийдешніх поколінь.

Фото без опису

         Офіційно відкриваючи мітинг, до громади та ветеранів, звернулася Єланецький селищний голова Любов Баденко: «Шановні ветерани!Молоді захисники української держави, мешканці та гості нашого селища! Сьогодні ми відзначаємо 73-ю річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, бо серцем, душею та розумом відчуваємо, що найдорожчим є Мир.

           73 роки – це велика дата, це велика історія, яка пишеться життям і залишається в пам’яті. Пам’ятаймо і ніколи не забуваймо тих, хто віддав життя на бойових і трудових фронтах, боровся за Перемогу, хто мужньо протистояв ворогу, і хто самовіддано боронив свободу Батьківщини!

            Сьогодні кожна родина зібравшись на День Перемоги згадують і дякують своїм батька, дідам, прадідам за життя, за Перемогу, за мужність і героїзм своїх рідних, які відстоювали право на життя і свободу.

            Дякуємо воїнам, які загинули на полі бою, захищаючи кордони Батьківщини.

            Дякуємо підпільникам, людям тилу, які допомагали фронту задля Перемоги.

            Дорогі земляки! Мені хочеться від імені Вас, всієї громади висловити щиру подяку ветеранам війни: Кореневич Михайлу Степановичу, Михайлову Володимиру Фадейовичу, Непомящому Віктору Порфировичу, Тарасенко Сергію Макаровичу, Баранець Софії Мусіївні, Ткач Ніні Семенівні, Черняк Ользі Лазарівні,які присутні тут з нами на цьому святому місці Меморіалу. За життя, за мир, за спокій - дякуємо «Хлібом, сіллю».

Фото без опису

            До привітань долучилися голова райдержадміністрації О. Посашкова та голова районної ради В. Богданцев.

           Усіх полеглих в роки Другої світової війни та ветеранів, які пішли з життя у післявоєнні роки, вшанували хвилиною мовчання.

            Після урочистої частини для ветеранів війни та всіх бажаючих на Центральній площі селища відбувся святковий концерт присвячений Дню Великої Перемоги.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь