Л.Баденко, Єланецький селищний голова: «...Щоб комфортно жила моя громада»

Дата: 11.12.2017 13:48
Кількість переглядів: 506

Наші люди вже достатньо втомилися від тотальної критики усіх і всього. Сьогодні, як ніколи, нам потрібні взаєморозуміння та злагоджена робота, щоб йти вперед, розвивати громаду, поліпшувати життя людей. Саме в цьому наш пріоритет, у цьому переконана наша команда -  виконавчий комітет та депутати Єланецької селищної ради.

Ще на початку року, визначившись із бюджетом 2017 р., ми окреслили основні напрямки роботи і почали наполегливо працювати над виконанням наказів наших виборців.

А це, в першу чергу, ремонт доріг, вуличне освітлення, поліпшення матеріально-технічного стану наших дитсадків, шкіл, лікарні, музичної школи та закладів культури; турбота про людей похилого віку, учасників АТО, афганців, чорнобильців.

Приємно, що за 11 місяців  п.р. бюджет виконано на  105 відс., і завдяки цьому усі намічені плани практично виконано.

Для забезпечення утримання в належному стані доріг загального та комунального значення було виділено кошти на суму 895092 грн. Зокрема, на ямковий ремонт вулиць Білокринична, Соборна та Паркова; поточний ремонт – біля ЦКД «Зоря», проїзд в мікрорайон (колишній «Дитячий світ») біля будинків № 10, 12, 14 та по проспекту Незалежності,  на ринку «Центральний», біля дитячо-юнацької спортивної школи, по вулиці 40 років Перемоги.

Так, цього року успішно випробували ноу-хау – ямковий ремонт асфальтованих доріг за допомогою бетону. Скептики сміялися, але на разі жодна «бетонна пломба» не випала. Завдяки цьому експерименту бюджет селищної ради заощаджено на 200-250 тис. грн.

У 2017 році успішно реалізовано проекти по вуличному освітленню смт. Єланець, зокрема, проспект Незалежності, вулиці Калініна, Степова, Радісна, Голубина та села Велідарівка. Ця робота продовжуватиметься і в наступному році.

Діти – це наше майбутнє. Ми не разу не засумнівалися у виділені коштів для їх всебічного розвитку та відпочинку. Майже півмільйона гривень виділено із бюджету селищної ради на придбання і створення нових дитячих майданчиків по проспекту Незалежності, у мікрорайоні буд. № 148-А, Г по вул. Соборній, по вул. Шосейній, Парковій, Квітневій, Партизанській, Новій, біля ДЮСШ, у дитячих садочках «Ромашка», «Зірочка», «Малятко» селища Єланець та у ДНЗ №3 с. Братолюбівка. А це загалом 12 дитячих майданчиків, які стали улюбленим місцем відпочинку дітлахів та їх батьків, окрасою наших населених пунктів.

Тішить і те, що значно підвищилася ефективність роботи нашого комунального підприємства ЄСКП «Єланецьводопостач», яке розширило спектр послуг та позбулося боргів. По цьому підприємству здійснено ряд заходів, спрямованих на забезпечення належних і зручних побутових умов для громади, для покращення благоустрою та приведення мереж в належний технічний та санітарний стан. Зокрема, здійснено санітарну очистку каналізаційної системи селища, встановлено водонапірні башти, очищено артизіанські свердловини і т.д. Фінансова підтримка «Єланецьводопостач» у 2017 році склала 490679 грн.

Для збереження навколишнього середовища в смт. Єланець щоквартально упорядковувалась, розчищалась територія центрального сміттєзвалища та під’їзні шляхи для створення місць по розміщенню твердих відходів на суму 40200 грн. У селищі встановлено 8 нових контейнерів для збору сміття.

На території селища проведено роботи по очищенню 12 колодязів, висаджено 300 дерев (горіхи, клени, каштани та дуби) по проспекту Незалежності, вул. Парковій (дендропарк), вул. Партизанській та в парку Слави.

Послідовно виконуючи програму «Турбота» ми матеріально підтримуємо із селищного бюджету людей похилого віку, ветеранів ВВВ, учасників бойових дій, афганців, чорнобильців.  У 2017 р.  таку допомогу надано на суму 149200 грн.  Із бюджету селищної ради виділяється адресна матеріальна допомога в зв’язку з важким матеріальним становищем та на лікування.  Таку допомогу отримали 285 чоловік на суму 446 720 грн. Відчутна матеріальна наша допомога і Єланецькій ЗОШ, ЦРЛ, ЦПМСД, МЧС, культурі і бібліотекам.

 На закінчення хочу зазначити, що і на 2018 р.  Програма соціально-економічного розвитку громади буде сформована  із пропозицій виборців та кожного депутата по своєму виборчому округу.

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь