72 річниця визволення України від фашистських загарбників

Дата: 28.10.2016 13:11
Кількість переглядів: 558

   Війна…. У цьому слові біль та сум матерів, стогін поранених, сльози сиріт. Це чорна, ганебна сторінка в історії людства. Це події, від яких несвідомо здригається кожна людина. Історія визволення України, як і всієї війни, писалася доблестю, самопожертвою воїнів, талантом полководців, героїзмом простого народу.

          Сімдесят два роки відокремлюють нас від того дня, тієї миті, коли на березі річки Прут був знову поставлений прикордонний стовп. Це був одна тисяча дев’ятий день Великої Вітчизняної війни! День визволення України!

          Воїни-українці зробили вагомий внесок у перемогу над нацистською Німеччиною та її союзниками: бойовими нагородами було відзначено 2,5 млн. осіб, українські маршали й генерали очолювали більше половини з 15 фронтів, які діяли в період боротьби з німецько-фашистськими загарбниками.

          Минають роки, покоління змінює покоління, але назавжди залишиться у серцях потомків пам’ять про ті буремні роки, коли здригалася рідна земля, горіли села, гинули тисячі мирних жителів. Нехай же квітує рідна Україна, безхмарного їй неба та сонячних днів!

 

Дата – 28 жовтня 1945 стала священною для кожного українця. Немає жодної сім'ї, якої б не торкнулося горе Другої світової війни.

72 роки минуло з тих пір, коли відгриміли переможні салюти і повержені німецько-фашистські загарбники були вигнані з території нашої Батьківщини. Позаду роки страждань і поневірянь, гіркоти втрат і поразок. Події тих часів не забуті – вони живі в спогадах, відображені на сторінках книг і кадрах військової хроніки. У такі дні ми згадуємо полеглих і живих, воїнів і мирних жителів – всіх, завдяки кому кувалася Перемога у Великій Вітчизняній війні.

Фото без опису

28 жовтня у ЦКД Зоря пройшов урочистий концерт, присвячений цій величній, священній перемозі.  Зі словами привітання та вдячності звернулися до ветеранів Єланецький селищний голова Л. Баденко , голова райдержадміністрації О. Посашкова, голова районної ради В.Богданцев. Презентували свої пісні з постановкою учні Маложенівської, Возсіятської, Калинівської та Єланецької ЗОШ І-ІІІ ст., заспівали для ветеранів їх добрі друзі та розрадники – хор “Калинонька”.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

А на завершення свята школярі подарували гостям свята свої малюнки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь