"Єланецька Маланка" крокує селищем

Дата: 16.01.2017 11:20
Кількість переглядів: 518

        13-14-го січня в Україні відзначають народні свята – Маланки (Щедрий вечір) та Василя (старий Новий рік).  В цей день по старій народній традиції вулицями сіл і міст ходить Маланка із щедрівками та засіваннями. Це веселий, жартівливий обряд, в якому зазвичай беруть участь багато персонажів: сама Маланка, Василь, щедрівники, засівальник, тощо. 

        Вважається добрим знаком, якщо Маланка не мине хату, а щедро насіє і побажає господарям добра та щастя. Віншування єланчан - працівників підприємств і організацій та театралізовані дійства у новорічно-різдвяні свята вже давно стали традиційними.  Не відступають від народних традицій   школярі Єланецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Також сповіщали новину про народження Спасителя учасниці церковного хору Храму Різдва Пресвятої Богородиці в смт.Єланець, які вітали жителів селища колядками.  

Фото без опису

 

         Коляда, Щедрий Вечір, свято Василя, Водохреща, – це духовна спадщина нашого народу, яку ми маємо зберегти для майбутніх поколінь .Не зраджуючи народним традиціям, колядники співали : «Пане господарю, запроси Вертеп до хати, радісну новину хочем розказати. Про народження Христа величну співаєм, Сина Божого в колядках прославляєм» працівникам Єланецької селищної ради.    

Фото без опису

Фото без опису

  Фото без опису       

        Віншуваннями, щедрівками, колядками діти та дорослі привітали присутніх та всю єланецьку громаду зі святами. Побажали усім добра, любові, злагоди, добробуту в родинах та в нашій єдиній Україні. Селищний голова Баденко Л.В. та всі працівники виконавчого комітету подякували щедрувальникам та колядувальникам побажали гарного настрою, здоров'я, миру, злагоди та добробуту. 

       Шануймо наші народні традиції. Засіваймо ниву життя добром і любов’ю. І нехай несеться від хати до хати «щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров’я. Христос народився! Славімо його!»

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь