Відкриття оновленого памятника в селі Велідарівка

Дата: 23.10.2016 10:44
Кількість переглядів: 497

Фото без опису

  У травні 1945 року завершилася одна з найкровопролитніших війн в історії людства. Ціна перемоги виявилася занадто дорогою. Слава героїв-учасників бойових дій, тих, хто поклав голови в боях, хто дійшов до Берліну, не меркне у пам’яті нащадків.

          Єланецькою селищною радою прийнято рішення №3 від 03.02.2016 року про затвердження Програми соціально-економічного розвитку Єланецької селищної ради, в якій було заплановано реконструкцію пам’ятника невідомим солдатам в селі Велідарівка.

           10 травня цього року,  до 71-ї річниці  Великої Перемоги відбулося відкриття оновленого пам’ятника 6-ти невідомим воїнам 24-го гвардійського стрілецького полку 10-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії 3-го Українського фронту, які загинули при звільнені села Велідарівка від фашистських загарбників в березні 1944 року. На могилі загиблих воїнів, на місці старого пам’ятника, який був зведений в післявоєнні роки, встановлено новий пам’ятник , автором якого був наш односельчанин, депутат районної ради, Олександр Ольховський, якому селищний голова Баденко Л.В. вручила Подяку виконавчого комітету селищної ради.

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису

На урочистих заходах були присутні: ветерани Великої Вітчизняної війни, голова райдержадміністрації О.М. Посашкова, голова районної ради В.В. Богданцев, селищний голова Л.В. Баденко, настоятель храму Пресвятої Богородиці протоієрей Микола Фатич та жителі села Велідарівка.

Фото без опису

Фото без опису

Надзвичайно хвилюючим моментом було перерізання стрічки ветеранами Другої світової війни Тарасенком С. М., Непомнящим В.П. та ученицею 3-го класу Орел Д. Після відкриття, настоятелем церкви Різдва Пресвятої Богородиці в смт.Єланець було відслужено молебень за загиблими в роки війни.

На завершення, відбувся концерт присвячений Дню Перемоги, підготовлений сектором культури Єланецької райдержадміністрації 

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь