Заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 18.02.2020 10:21
Кількість переглядів: 420

Минув 31 рік з того часу, як останній радянський воїн покинув кордони Афганістану. Була завершена десятирічна жорстока та запекла неоголошена війна, яка забрала майже 14,5 тисячі молодих життів, скалічила сотні життів, серед яких і життя та здоров’я наших  земляків. Адже в Афганістані загинуло 3 280 українців, на Миколаївщину повернулися в цинкових трунах 62 воїни-афганці. Серед них і наші земляки Володимир Розкидний та Анатолій Домашевич.

14 лютого в ЦКД «Зоря» відбулися святкові заходи  з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Афганістану. Жителі Єланеччини зібралась  для того, щоб в урочистій атмосфері святкового концерту , який зібрав учнівські творчі колективи  та працівники Єланецького районного будинку культури, що надзвичайно відповідально і з натхненням представили пісенні композиції патріотичного характеру,  теплими словами подякувати нашим землякам, ветеранам локальних війн, за чесне виконання військової присяги при виконанні інтернаціонального обов’язку в  інших державах.  Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих земляків у бойових діях на території інших держав.

У заході взяли участь голова райдержадміністрації Наталія Гайчева, голова районної ради Василь Богданцев, селищний голова Любов Баденко , голова районної Спілки воїнів-інтернаціоналістів і запасу Сергій Чернік, воїни-інтернаціоналісти району, делегації трудових колективів, жителі селища.

Фото без опису

Любов Баденко звернулася до  учасників бойових дій та воїнів-інтернаціоналістів :

«Шановні воїни-інтернаціоналісти, ви як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру, як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє. Патріотизм для вас – не порожній звук, це рідна земля, рідне селище, рідна Україна! Сьогодні ми схиляємо голову в скорботі за тими, хто не повернувся з «гарячих точок» планети. Вічна пам’ять воїнам, які загинули, до кінця виконавши свій військовий обов’язок. Від всієї душі бажаємо вам міцного здоров'я, витримки, впевненості у завтрашньому дні, добра, наснаги, мирного та безхмарного неба, і, головне, миру та довгих років життя.»

Глядачі теплими оплесками вітали «винуватців» свята, а від імені воїнів-інтернаціоналістів до присутніх звернувся О.Єсипчук.

Фото без опису

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих земляків, які не повернулися з тієї страшної війни – В.Розкидного та А.Домашевича.

По закінченню концерту  відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам в центрі селища.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь