ЗБЕРЕЖЕННЯ ПОЛЕЗАХИСНИХ ЛІСОВИХ СМУГ НА ТЕРИТОРІЇ ЄЛАНЕЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 01.12.2017 09:52
Кількість переглядів: 383

Тривала відсутність реального господаря полезахисних лісових смуг та інших лісових насаджень є однією з кричущих проблем Єланеччини. Фактично ці насадження залишаються нічийним майном, бо їхні балансоутримувачі й досі не визначені. Раніше полезахисні смуги перебували в користуванні колгоспів та радгоспів — ті, у свою чергу, зобов’язувалися нести охоронні функції. Однак з початком розпаювання земель правовий статус лісосмуг залишається невизначеним. Це дає змогу майже два десятиліття безкарно випилювати дерева на цих ділянках.

Рішенням районної ради №2 від 06.10.2016 р. полезахисні смуги були закріплені за селищною, сільськими радами Єланецького району. Аби належним чином врегулювати це питання, голова Єланецької селищної ради Баденко Л.В. звернулася до голів фермерських господарств, які використовують земельні ділянки сільськогосподарського призначення, укласти договора утримання, охорони та відтворення полезахисних лісових смуг.  Оскільки лісосмуги є невід’ємною складовою полів.

Дане питання необхідно врегулювати, адже відсутність належного догляду і утримання лісосмуг призводять до їх знищення та утворення стихійних звалищ. Тому на черговій сесії селищної ради буде прийнято відповідне рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь