34-а річниця Чорнобильської трагедії

Дата: 27.04.2020 09:06
Кількість переглядів: 417

Весна 1986 року була квітуча, напоєна запахами садів і землі. Ніхто не припускав думок, що ця прекрасна пора року назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу та всього людства. Світ ще не знав техногенно-екологічної катастрофи таких масштабів. Для України, для всіх, хто причетний до трагедії Чорнобиля і її наслідків, час ніби розділився на дві частини: до 26 квітня 1986 року і після.

26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна аварія – з різницею в 2 секунди  відбулися вибухи на четвертому  реакторі Чорнобильської АЕС. Основні наслідки аварії були подолані  за 7 місяців, але її відголос відчувається досі. Багато міст, сіл і селищ затаврували знаком : «Зона радіоактивного забруднення». І тоді здавалося , що майбутнього не існує.


У 2020 році годинник життя відраховує 34 ріки з того трагічного дня.
Кожного року Єланецька селищна рада проводить заходи, приcвячені вшануванню пам’яті постраждалих від катастрофи на Чорнобильській АЕС. Традиційно у ці дні відбуваються мітинги-реквієми щодо вшанування пам’яті ліквідаторів та жертв катастрофи. Але цьогоріч, у зв’язку з карантином, участь у заходах обмежена. В умовах карантину в селищі відмінили мітинг з нагоди роковин, однак живі квіти все-таки лягли до підніжжя меморіального знаку в пам'ять усіх загиблих внаслідок аварії.

У пам’ять про загиблих ліквідаторів аварії представники організацій та установ селища поклали квіти до пам’ятного знаку, вклонилися перед подвигом єланчан, які пожертвували своїм здоров'ям та життям під час ліквідації страшної аварії на ЧАЕС.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь